Premieră Naţională – Lansarea primei soluţii din Romania pentru parcări inteligente (Smart Parking)

Prima Soluţie din România pentru parcări inteligente cu aplicaţie mobilă, integrată cu Google Maps si afişare a locurilor disponibile în timp real, este disponibilă de astăzi în Timişoara.

Stiaţi că în oraşele aglomerate aproximativ 30% din trafic este generat de căutarea unui loc de parcare?

ZTE in cooperare cu Primaria Timişoara şi Timpark, pun la dispoziţie cetăţenilor o soluţie-pilot pentru parcări inteligente chiar în Centrul Oraşului Timisoara in Parcarea I Huniade.

 Astfel, cetăţenii vor beneficia de o experienţă nouă, vizualizand live (in timp real) pe telefonul mobil (https://play.google.com/store) disponibilitatea locurilor de parcare în locaţia unde intentionează sa parcheze, putând astfel economisi combustibil şi timp.

Cei ce nu au instalata momentan aplicatia mobila (https://play.google.com/store)  vor fi informati de disponibilitatea locurilor inca de la intrarea in parcare cu ajutorul semnalizatorului „Locuri Libere”.

Sistemul de parcare inteligentă constă din senzorii instalaţi în asfalt pentru detectia autoturismelor. Acestia comunica wireless cu concetratoarele aflate pe stalp si alimentate cu energie solara. Concentratoarele comunica la randul lor wireless cu serverul care ne informeaza prin intermediul aplicatiei disponibilitea locurilor si ruta cea mai scurta catre un loc disponibil.

 Plata parcarii se poate face in continuare prin SMS, prin salvarea numarului autoturismului in contul utilizatorului si prin selectarea optiunii corespunzatoare zonei de parcarea.


Aplicaţie

Descarcaţi gratuit aplicaţia pentru telefonul mobil si vizualizaţi in timp real numarul de locuri libere din parcare.